Læsekredsen 'Rungsted læser Romaner'

Har du lyst til at dele dine læsefrugter med andre i et styret læsefællesskab?

Til den 30. april 2024 læser vi: Ehrengard af Karen Blixen

Ehrengard er en fortælling af Karen Blixen, som er udgivet posthumt året efter hendes død i 1963 i Danmark og samme år også i USA og England.

Den unge prins Lothar af Babenhausen er en evig kilde til bekymring for sin mor, storhertuginden, for han er ikke interesseret i det andet køn.
Derfor skaber det håb og forventning om, at arvefølge vil blive sikret, da Lothar meddeler, at han vil giftes med prinsesse Ludmilla af huset Leuchtenstein. Kort efter brylluppet viser det sig imidlertid, at Ludmilla allerede er gravid, og skal nedkomme om syv måneder, to måneder for tidligt i forhold til bryllupsdagen. Storhertuginden iscenesætter derfor, i fællesskab med sin fortrolige, kunstneren Cazotte, et skuespil, der skal sløre begivenhedernes gang. Og blandt kredsen omkring det unge hertugpar er den unge Ehrengard …

 

Læsegruppen mødes i Rungsted kirkes sidelokale ’Arken’ tirsdage kl. 11.00 – 12.30.

Sognepræst Dorte F. Beltoft giver et kort oplæg om et værk, forfatteren, tid og sted.

Over en kop kaffe/te taler vi om:
Handling – personerne og deres relationer – tid og sted – hvad er forfatterens anliggende, hvad vil han/hun med sit værk?
Og hvordan kan det - eller kan det ikke - betyde noget for os?

Jeg beder om, at man selv anskaffer eller låner de bøger, vi skal læse og Hørsholm bibliotek hjælper gerne med at hjemtage flere eksemplarer af en bog til medlemmer af en læsekreds.

Tilmelding på rungstedkirke.dk senest dagen før

Spørgsmål kan skrives Dorte Beltoft på mail: dfb@km.dk